pühapäev, 3. juuni 2007

Eesti Krooni 15.aastapäev

http://www.postimees.ee/lisad/eesti_kroon_15/


Rublad kroonideks – mäletad?
Eesti Pank, Postimees ja Postimees Online käivitasid Eesti krooniga seotud mälestuste ja meenutuste kogumise ühisprojekti, mis on pühendatud Eesti krooni 15. sünnipäevale.


15 aastat tagasi, 4 päeva enne jaanipäeva, võtsid sajad tuhanded eestimaalased end järjekordadesse, et kohustuslikud 1500 rubla vahetada 150 verivärske trükilõhnalise eesti krooni vastu. Eesti oma raha oli ilus, teda oli vähe ja ta oli kallis. Paljudel on lõbusaid, naljakaid, aga ka mõtlemapanevaid meenutusi raha vahetamisest, esimesest kroonipalgast või hoopis sellest, kuidas esimesi kroone kulutati.

Eesti Pank, Postimees ja Postimees Online kutsuvad rahvast jagama oma mälestusi, et tollaseid sündmusi talletada. Oodatud on nii koomilised kui ka tõsised lood. Need võivad olla juhtunud kirjutaja enda või tema tuttavatega. Meenutuste maksimumpikkus võiks olla mitte üle 4000 tähemärgi, kuid kirja võib panna ka neli korda lühema seiga.

Üks foto ütleb rohkem kui tuhat sõna – sestap palub Postimees lugejaid sorteerida oma fotoalbumeid ja pildisahtleid. Ehk on kaadreid, millel jäädvustatud esimesed kroonid või hoopis nende eest ostetud asjad.

Ajaleht Postimees avaldab alates 26. juunist lugejate mälestusi paberlehes, internetis aadressil kroon15.postimees.ee, saab nendega tutvuda juba varem. Kõigi ajalehes Postimees avaldatud tööde autorid saavad innustuseks 2-kuulise Postimehe tellimuse ja Eesti Pangalt hõbedase meenemündi. Korraldajatel on õigus välja anda eriauhindu.

Töid ootame 20. juunini e-mailile: kroon15@postimees.ee või postiaadressile: Postimees Online OÜ, Maakri 23a, 10145 Tallinn, märgusõnaga „Eesti kroon 15”.
NB! Saadetavale tööle lisada kindlasti oma nimi, vanus ja kontaktandmed.
Materjali saatmisega annab autor õiguse eeltoodud materjali kasutamiseks ajalehes Postimees, www.postimees.ee lehekülgedel ning Eesti Panga trükistes. Kõik mälestused ja meenutused antakse hoiule Eesti Panga muuseumisse.

Toimetas PM Online

Kommentaare ei ole: