pühapäev, 3. juuni 2007

Ansip

Reformierakonna esimees Andrus Ansip rõhutas täna pärastlõunal erakonna Üldkogu ees kõneledes, et aprilli lõpu sündmused andsid viis teravat meeldetuletust ja väljakutset.

Esiteks. Ansipi sõnul olid aprillisündmused meeldetuletuseks, et Eesti kui väikeriigi julgeolek pole midagi iseenesest mõistetavat.
"Peame olema igal hetkel valmis selle nimel võitlema. Me peame jätkama sisejulgeoleku tugevdamisega ega saa grammigi tagasi anda kaitsekulutuse viimise tempost 2%ni sisemajanduse kogutoodangust," lausus ta ja rõhutas, et kriitilise tähtsusega julgeoleku mõttes on väikeriigile rahvusvaheline usaldusväärsus.

Teisena tõi Reformierakonna esimees välja aastaid tagasi tehtud õige valiku Euroopa Liidu ja NATO suunale."Me oleme saanud keerulisel hetkel rohkem tuge, kui paljud meist loota julgesid.

Siit jõuan kolmanda väljakutseni – maailmas ei muutu ega arene mitte üksnes võimalused. Ka ohud on need, mis pidevalt uuenevad. Täna võime öelda, et me võitsime oma esimese kübersõja lahingu.Need spetsialistid, kes päevade ja ööde kaupa arvutite taga küberrünnakuid tõrjusid, tegid sama tänuväärset ja tähtsat tööd, kui politseinikud, kes aprilli lõpuöödel tänavatel Eesti riiki kaitsesid," lausus Ansip erakonnakaaslastele esinedes.

Neljandana nimetas Ansip riigi ülesannet tagada kõigile eestimaalastele võrdsed võimalused, sõltumata emakeelestd. "Oskus rääkida eesti keelt ja suutlikkus ühiskonna asjades kaasa rääkida käivad käsikäes," lausus ta."

Viiendaks peame veel rohkem vaeva nägema selleks, et meie majanduses püsiks olukord, kus idapiiri tagant tulevad poliitilised huvid siinset majandusseisu ei kõigutaks," lausus Ansip ja lõpetas aprilli lõpu sündmuste käsitlemise tõdemusega: "Me teame, et mida väiksem on Venemaa mõju, osakaal ja tähtsus meie majanduses, seda kindlamalt võime ennast tunda."

Kommentaare ei ole: