reede, 20. märts 2009

Loodus, kasvatus ja armastuse jõud

LEKTOORIUM TARTUS - Küütri 14 (NB! sissepääs hoovi kaudu)
KOLMAPÄEVAL, 4.märtsil algusega kell 18:30:



*** Teadkliku vanemaksolemise bioloogia (2002, 121 min.)

--------------------------------------------------------------------------------
Uus teadus lapse iseloomu ja võimete kujundamisest.

Inimese organism on triljonitest rakkudest koosnev kogukond. Mis seda juhib?
Kuidas saavad vanemad mõjutada järeltulija elukäiku?
Millal see protsess algab? Missugused on kõige olulisemad hetked?
Kuidas käituda siis, kui miski oluline on tegemata jäänud või viltu läinud?
Sünni- ja sünnieelse arengu uurimise üks pioneere Ph.D. Bruce H. Lipton vaatleb vanemate „programmeeringu“ olulist rolli meie tervise, käitumise, mõtteviisi ja suhete kujunemisel. Uuel teadusel põhinev loeng näitab mehhanismi, kuidas vanemate emotsioonid ja tõekspidamised mõjutavad laste geneetilise koodi väljavalimist ning isegi selle ümberkirjutamist.
Vanemate-poolne programmeerimine käivitub esmalt sugurakkude formeerumises läbi „genoomilise äramärkimise“(genomic imprinting). Vanemate mõju järeltulija elu kujundamisele laieneb edasi emaka veekeskkonda, kus lapse aju saab oma esimesed keskonnakogemused. Järgnevalt võivad lapse võimed ja loomujooned saada tugevdavaid või hävitavaid mõjutusi läbi sünnikogemuse, hoolitsuse ja vanemlike oskusteolemasolu või puudumise. Väga varastel kogemustel on pikaajaline mõju, sest need määravad potentsiaali, mida elu kulgedes väljendame. Film aitab vanematel mõista, kuidas oma laste võimete avaldumisele kaasa aidata ning laste ja ka enda elukvaliteeti tõsta.
Videoseminar on kõigile, kel on lapsed, kes soovivad lapsi või on ise kord lapsed olnud.
Järgneb arutelu.
Vt. lisaks www.lektoorium. ee

LAUPÄEVAL, 7.märtsil algusega kell 18:30:


YOU CAN HEAL YOUR LIFE *** Sina oled oma elu tervendaja (2007, 90 min.)

--------------------------------------------------------------------------------
Kas Sa oled valmis muutuma?
See inspireeriv film põhineb samanimelisel ülimenukal raamatul, kus peategelaseks on kirjanik ja õpetaja Louise L. Hay, kes on tervendaja. Ta on saavutanud rahvusvahelise kuulsuse, inspireerides miljoneid inimesi. Selle filmi vahendusel saame osa Louise'i kütkestavast eluteest ning tema maailmavaatest sellistele teemadele nagu: eneseväärtustamine, küllus ja metafüüsilised tagajärjed, mis põhjustavad füüsilisi vaevusi-hädasi. Dr Hay tähtsaim sõnum meile kõlab: "Kui oleme valmis muutma oma mõtlemist, siis on võimalik ennast terveks ravida peaaegu, mis tahes tõvest." Tal on rikkalik kogemus neist mõttemallidest ja hoiakutest, mis põhjustavad kehalisi vaevusi. Ise tervenes ta sama meetodi abil vähihaigusest. Tema elutööks on aidata inimestel leida ja rakendada kõiki oma elu loovaid jõude.

Louise L. Hay on õpetaja, metafüüsik ning mitmete väga populaarsete raamatute autor (eesti keeles on ilmunud kirjastuselt Egregor 1992 aastal raamat "Tervenda end ise", kirjastuselt Nebadon aastal 1998 raamat "Elu tervendavad meditatsioonid" ja aastal 2004 "Jõud sinu sees" - raamatuid saab osta kirjastuse Nebadon kodulehelt). Tema töid on tõlgitud enam kui 29 keelde ning üle 25 aasta on ta aidanud miljoneid inimesi leida ning rakendada oma loovuse kogu potentsiaali enese tervendamisel ja isiklikul arengu protsessil. Louise on ka Hay House kirjastuse asutaja ja juhatuse esinaine, mis on välja andnud hulgaliselt raamatuid, helisalvestusi ja video materjali, mis on kaasa aitamas planeedi tervendamise protsessis.

Kommentaare ei ole: