esmaspäev, 16. aprill 2007

http://www.hypnos.co.uk/hypnomag/hypnosisromanian/rombiechonski.htm

Hipnoanaliza tranzactionala (HAT)de Jure Biechonski, MSc
Traducerea in limba romana: Oana Maria Popescu
Ce este hipnoanaliza tranzactionala?
HAT ( hipnoanaliza tranzactionala) este o parte a psihologiei transpersonale care are la baza teoria conform careia personalitatea este formata din mai multe parti diferite. Scopul HAT este de a integra un ego constient in cadrul personalitatii, invatandu-ne cum sa accesam diferitele parti ale personalitatii noastre prin hipnoza. In timpul hipnoanalizei invatam sa acordam atentie acelor parti ale personalitatii care au fost suprimate, si cum sa micsoram acele parti care au fost hiperinflate.
Invatand sa accesam diversele parti ale personalitatii noastre, ne vom intelege mult mai bine pe noi insine, ceea ce ne va influenta relatiile, capacitatea de a ne exprima experientele spirituale si pe noi insine. Scopul global al integrarii Eului in HAT este managementul psihologic sanatos al personalitatii ca intreg.
“ Singurii diavoli din lume sunt aceia din inimile noastre, si acesta este locul in care trebuie purtata batalia” - Mahatma Ghandi.
Deoarece ne-am separat mintea de corp pentru a evita anxietatea, ne-am disociat de corpul nostru si am pierdut legatura cu el. Noi suntem corpul sau mintea noastra; nu ne ascultam corpul, si orice durere sau senzatie, care este modalitatea corpului de a comunica cu noi, este imediat suprimata cu ajutorul substantelor chimice. Este ca si cum am conduce masina, si auzind un zgomot puternic de la motor, in loc sa verificam ce nu este in regula, ne punem antifoane si continuam sa conducem.
In ce priveste corpul nostru, ne preocupam mai mult de aspectul exterior decat de functiile sale interne, ne-am scos din uz inimile, stomacul, ficatul si chiar si organele sexuale.
In mod inconstient ne depozitam stresul si anxietatea in corp, pentru a le impiedica sa existe, si facand aceasta, blocam fluxul energetic din corpul nostru si dezvoltam boli care in mare masura nici nu exista in lumea naturala. Si asa cum stim ca unele ganduri ne pot face sa ne fie frig si unele sentimente ne pot incalzi, devenim constienti de gradul in care mintea si corpul se influenteaza unul pe celalalt..
Ma intreb daca exprimari cum sunt: durere de inima, urmeaza-ti inima, cu mintea confuza, rau de la stomac, nu sunt o parte a inconstientului colectiv si a tendintelor arhetipale dobandite ca rezultat al evolutiei?
Am creat de asemenea o dihotomie intre gandurile noastre logice si sentimentele noastre si cateodata ne percepem ca si cum am fi pe un camp de lupta intern, luptandu-ne intre ceea ce gandim si ceea ce simtim, o paralizie a analizei, in care ne gasim prinsi intre doua forte, ca o lupta dintre id-ul si superego-ul freudian, in timp ce Eul se simte in plus.
Urmeaza-ti inima sau urmeaza-ti mintea, si vei sta la rascrucea vietii pentru totdeauna, incapabil sa iei o decizie.
Din ceea ce este cunoscut:
Vizualizarea-
Instaleaza-te confortabil si inchide ochii.

Kommentaare ei ole: