reede, 9. november 2007

Mis on "karma anum"?

Mida tähendab idealiseerimine?
Mis juhtub, kui proovime teisi oma tahtmisele allutada?


Mantra Kirjastusel on rõõm teatada, et on ilmunud tuntud vene kirjaniku, esoteeriku ja psühholoogi Aleksander Sviyashi esimene eestikeelne raamat


Mida teha, kui kõik pole nii nagu tahaks



Aleksander Sviyash on loonud ainulaadse uurimustöö, kuidas elus esinevad seaduspärasused oma mõju avaldavad ning mismoodi meie enda hoiakud ja ellusuhtumine meie püüdlusi saboteerivad.

Tema lähenemise praktilisus ja selgus on üks põhjuseid, miks raamatut on tõlgitud üheteistkümnesse keelde, kogutiraaziga üle 6 miljoni eksemplari. Sviyash, kes omab doktorikraadi tehnikateadustes ja kuulub Venemaa psühhoterapeutide liitu, on asutajaks koolituskeskustele Arukas Tee Venemaal, Kanadas, Saksamaal, Austraalias ja Tšehhis.


Vaata lähemalt:
Sviyash.com
Sviyash Rahva Raamatus


Idealiseerida – see tähendab omistada mingile teie jaoks tähtsale elu tahule liigsuur väärtus. See ilmneb, kui teil tekivad pikaajalised negatiivsed üleelamised, kui reaalne elu ei lange kokku teie ootustega.

Idealiseerimine tekib näiteks siis, kui teil on peas teatud täiuslik mudel sellest, kuidas peab käituma mees (või naine), laps, tuttav, ülemus, võimuesindaja jne. Teie teate, kuidas tema peab käituma. Aga tema käitub natuke (või täiesti) teistmoodi. Tähendab, ta ei vasta teie ettekujutuses olevale ideaalile. Tema hoiak või teod ei vasta teie ootustele. Seetõttu muutute agressiivseks ja püüate sundida teda olema just nii, nagu teile on vajalik. Või olete tema ülalpidamise pärast kurb ja meeleheitel. Mõlemal juhul ei võta te seda inimest (ja tema kaudu ka kogu maailma) vastu sellisena nagu ta tegelikult on, sest ta ei sobitu teie mõistuses oleva ideaaliga.

Idealiseerida võib mitte ainult inimesi, vaid ka ümbritseva maailma olukorda tervikuna. Näiteks – valitsus käitub valesti ja viib riigi ummikusse. Poliitikud mõtlevad ainult enda peale ja ei hoolitse rahva eest. Religioossed ekstremistid on hullunud ja ei säästa elusid oma absurdsete ideede eest võideldes.

Idealiseeritud väärtused võivad olla kolme liiki:

1.Materjaalsed väärtused: keha, tervis, ilu, seks, raha, materiaalne heaolu, töö, perekond, lapsed, harrastused.

2.Vaimsed väärtused: moraalinormid, ideaalid, ausus, printsipiaalsus, inimeste liigarmastamine, kõlblus, võimed, areng, intellekt, looming, kuulsus, au, austus, võim, usk, usaldus, tulevik, karjäär.

3.Ekslikud veendumused: uhkus, ümbritseva maailma kontrollimine, armukadedus, hukkamõistmine ja inimeste põlgamine, solvumine elu peale, rahulolematus iseenda ja saatusega.

Kommentaare ei ole: