laupäev, 3. november 2007

Kursus VALUTU SÜNNITUS

Hüpnoosi kasutamise võimalused sünnitusel

19.-22. november

Jure Biechonsky



Uurimused on näidanud, et sünnieelselt ja sünnituse ajal hüpnoosi abi kasutanud naised tunnevad kogu protsessist suuremat naudingut ning on saanud sellest abi ärevuse leevendamiseks ja väsimuse peletamiseks. Võrreldes teiste tavapäraste lõdvestustehnikate kasutamisega vähendab hüpnoosi kasutamine sünnituse kestvust. Tänu hüpnoosile väheneb ravimite kasutamise ning sünnijärgsesse depressiooni langemise tõenäosus. Lisaks enamlevinud kasule, milleks on valu leevendamine, võib hüpnoos olla kasulik ka sünnitusega seotud teiste komplikatsioonide korral, näiteks kui laps pole ennast keeranud õigesse sünniasendisse.



Kursusel õpid uusi hüpnoteraapia poolt sünnitusabis kasutatavaid meetodeid ja tehnikaid, millega saad toetada ja aidata naist ning tema perekonda sünnituseks ettevamistumisel, kogu raseduse vältel ning ka sünnituse ajal.





Lõõgastumise olulisus

(Grantley Dick-Read, M.D., väljavõte kirjutisest „Childbirth without fear”



Igasugune ema stress stimuleerib neerupealseid eritama katekolemiine. Selle tulemusena sulgurlihased lähevad pingesse, emaka kokkutõmbed ei ole enam nii efektiivsed ning veri saadetakse emakast kätesse ja jalgadesse, sest stress valmistab keha ette „põgene või võitle” reaktsiooniks. Kõik see takistab suure kokkutõmbuva lihase, emaka, varustamist vajaliku hapnikuga.



Emakas koosneb kolmest lihaskihist. Välimised lihased tõmbuvad kokku selleks, et beebit lükata allapoole, emakast läbi ning lõpuks sealt välja. Keskmised lihased tõmbuvad kokku selleks, et emaka seintest veri välja pigistada ning seejärel lõõgastuda, mis võimaldab seejärel veresoontel värkse verega täituda.



Kui aga sisemised ringikujulised lihased kokku tõmbuvad, sulgevad nad väljapääsu, jättes emaka tema tühjenemata olekusse. Kui pikad lihased üsa avamiseks kokku tõmbuvad ning lapse välja lükkavad, peavad peavad need ringikujulised lihased olema lõdvad ja lõõgastunud,



Kui naine sünnituse ajal kardab, siis need sisemised lihased tõmbuvad kokku ning emakalihased ja need lihased, mis teda suletuna hoiavad, töötavad üksteise vastu.



Mil iganes kaks suurt lihasrühma üksteise vastu töötavad, on üsna pea tunda valu ning üsna lühikese aja jooksul muutub valu väga tõsiseks. Me räägime sellest kui hirmu-pinge- valusündroom sünnitusel, mis ilmneb naisel, kes kardab ning alateadlikult avaldab vastupanu lapse sünnile , pingutades ringikujulisi emakalihaseid, mis takistavad sünni protsessi ning suurendavad emakaseina lihaste pinget. See on see, mis põhjustab kõik muidu normaalselt kulgeva sünnituse vaevused ja valud. See on see, mis kirjeldab 95 sünnitavat naist 100-st.









Koolituse läbiviija:

Professor Jure Biechonski

MSc. Nõustamispsühholoog,

Sichuani Ülikool, Chengdu, Hiina Rahvavabariik,

Rahvusvahelise kooli SACH asutaja ja direktor,

India Inimeste Oskuste Fondi President



THA (Transaktsionaalne hüpnoanalüüs) loojana on ta erinevate Euroopa, Aasia, Ida-Euroopa ja USA ülikoolide ja kolledžite teaduskondade liige. Praegu viib Jure regulaarselt läbi kursusi 6 erineval maal ning peab loenguid ülemaailmselt enam kui 20 riigis. Inglismaal on ta loonud kooli nimega LIFE-FORCE (Elujõud) ja kuue aasta jooksul on seal välja koolitanud üle 500 refleksoloogi.

Ta on loonud eriprogrammi, mis ühendab omavahel meditsiini, psühholoogia ja filosoofia, ta on laialdaselt uurinud nii Ida kui ka Lääne erinevaid holistilisi lähenemisviise tervisele ning kombineerib neid tänapäevaste lähenemisviisidega.

Jure toob kursusele kaasa oma 25-aastase kogemuse psühhoterapeudina, 9 aastat kestnud hüpnoteraapia õpingud ning süvendatud oskused NLP-s, kolm aastat õpinguid humanistliku nõustamise ning kaks aastat pereteraapia alal. Ta on õppinud Berliinis psühhodraamat ning Itaalias kunsti- ja tantsuteraapiat, on praktiseerinud Reikit ja vabastavat hingamist.



Kursuse hind:

2400 EEK (sisaldab käibemaksu)

Kursusel osalemiseks vajalik tasuda 600 EEK ettemaks, mille tasumiseks väljastatakse Teile registreerudes arve ning mille tasumine tagab koha kursusel.



Info kursuse kohta ja registreerumine:

Sirli


sirli@tervisekool. ee

+372 501 1912

+372 7441340

Kommentaare ei ole: