pühapäev, 4. november 2007

Anne´i tagasiside oktoobri seminaridele

Kallid sõbrad,



Mul on võtnud üsna palju aega, et seda kirja kirjutada, kuna mul on raske oma mõtteid ja tundeid sõnadesse panna.



Paar nädalat tagasi käisin ma Eestis Juret assisteerimas kooli kursustel, mis toimuvad nüüd Tartus ja Tallinnas. See kogemus oli fantastiline. Ma kohtasin õpilasi, kes olid nii entusiastlikud. Tartu grupis nautisin ma tõeliselt tagasi-side andmist, kui õpilased kolmestes gruppides töötasid. Seal oli palju loomingulisust ja nad on nii head selgitamaks mispärast nad teevad seda, mida nad teevad. Mul õnnestus vestelda ka ühe õpilasega (Aime, laste psühhiaater). See, kuidas ta lastega töötab, on eriti valgustatud viis ja see oli minu jaoks väga inspireeriv.



Kahjuks sel hommikul, kui Tallinna grupis alustama pidin, komistasin ma trepil ja kukkusin külalistemaja trepist pea ees alla, mille tulemusena olid mul paar lõikehaava ja sinikaid, ja üldiselt tundsin ennast natuke šoki-seisundis – mis tähendas seda, et ma polnud kindlasti füüsiliselt ega emotsionaalselt päris oma parimas vormis!!! Minu vabandused Tallinna- õpilastele, et minu panus nii kasin oli.



Üks minu põhilise eesmärke oli kohtuda kursuse õpilastega, kuid kahjuks ei jõudnud ma kõigiga neist rääkida, kuid loodan seda teha järgmiste külaskäikude ajal.



Veetsin päeva kahe kursuse vahel era-seanssidel töötades, ja seda väga andeka tõlgi abiga. See kogemus oli minu jaoks eriti rahuldustpakkuv.



Oli tore suhelda kursusel osalejatega, aga ka kohtuda nende sõpradega, kelle olen leidnud eelmistelt seminaridelt.



Oma külaskäigu ajal tundsin ma laia ulatusega tundeid ja mõtlesin mõtteid, mis on siiani kirjeldamatud. Ma saan ainult öelda, et nautisin seda ja kui palju see on mind inspireerinud ja energiat andnud.



Tahaksin tänada siiralt Juret, kes mulle selle pakkumise tegi. Ma tahaksin tänada ka õpilasi, kes mind oma gruppides omaks võtsid ja jagasid minuga enda armastust ja toetust, ja seda väga stimuleerivate vestluste ajal. Neile, kes inglise keelt ei räägi – mind paneb ikka ja jälle imestama, kui palju saab öelda ilma sõnadeta.



Eriti tahan tänada Sirlit abi ja toetuse eest Tartus ning Liinat era-seansside tõlkimiste eest ning minu lähedaseks seltsidaamiks olemise eest.



Ma ootan oma järgmist külaliskäiku, mis saab olema märtsis,



Armastus ja kallistused

(Love and hugs)



Anne

INGLISKEELNE:

Dear all,



It has taken me quite a while to get round to this message because I am finding it difficult to put my thoughts and feelings into words.



A couple of weeks ago I went to Estonia to assist on the SACH courses which are now taking place in Tartu and Tallinn. The whole experience was fantastic. I met students out there who were so enthusiastic. With the Tartu group I really enjoyed giving feedback when the students were doing trio work. There is so much creativity there and they are so good at justifying why they are doing what they are doing. I was also treated to a talk by one of the students (Aime, a child psychiatrist) . The way she works with children is extremely enlightened and was a great inspiration for me.



Unfortunately, on the morning I was due to help with the Tallin course I tripped and fell down a flight of stairs outside the guest house resulting in cuts and bruises but mainly feeling very shaken up which meant I certainly wasn't physically or emotionally at my best!!! My apologies to the Tallin students for my input being a bit limited.



One of my main aims was to meet the students on the courses but unfortunately I didn't manage to chat to everybody but hope to do so during future visits.



I spent the day between the two courses working with private clients through an extremely talented interpreter. I found this experience particularly rewarding.



It was also good to socialise with those on the course and also meet up with friends made from previous seminars.



During my visit I experienced a wide range of thoughts and feelings which I still feel are indescribable. What I will say is how much I enjoyed it and how much it has inspired and energised me.



I would like to send my sincere thanks to Jure for offering me this opportunity. I would also like to thank the students for welcoming me into their groups and giving me their love and support along with some very stimulating conversations. For those who don't speak English it never ceases to amaze me how much can be said without words.



Special thanks also go to Sirli for her help and support in Tartu and Liina for translating private sessions and being my close companion.



I am really looking forward to my next visit which will be in March,



Armastus ja kaillistused

(Love and hugs)



Anne

Kommentaare ei ole: