laupäev, 25. august 2007

Teie abi on oodatud

Mõned teist on küsinud, kuidas saate aidata. Tavaliselt ma ei küsi
abi, kuid sellel korral seda teen.
Palun-palun minge alljärgnevale lingile
http://www.koolielu .ee/pages. php/0710, 18716
ja postitage oma vaateid ja kommentaare artiklile ja Ramo Peneri
vastusele sellele.
Erilised tänud kolmele inimesele, kes kommenteerisid artiklit e-
grupis, aga oleks väga kasulik ja abiks, kui lähete sellele lehele,
kus artikkel on avaldatud ja lisate omad kommentaarid sinna.
Ainult aktiivne osalus ja Teie vaated, kommentaarid loovad vabama
ühiskonna, kus oleks akadeemiliste piirangudeta haridus,
informatsiooni vabadus ja loovus.
Siin on see link: http://www.koolielu .ee/pages. php/0710, 18716 ja
palun lisage oma kommentaarid sinna.

Armastusega,
Jure

3 kommentaari:

SACH Tallinn ütles ...

Ramo 09.08.07
Tänan konstruktiivse vastukirjutise eest. Varsti võtan käsile tõsiteadusliku raamatu uurimise, mis räägib okultsest invasioonist. Minu eesmärk ei olnud nimetatud kooli maha teha, vaid kutsuda üles mõtlema asjade üle, mida psühholoogia sildi all kasutatakse -seetõttu ei kasutanud ma teadlikult klassifikatsioonireegleid, paigutades ühte patta okultismi,spriritismi,psühhoosi jne.
Teadusmonopoli ei saa olla ühelgi tõsiselt võetaval teadlasel - mis loomulikult kehtib ka minu kohta.
Näen ohtu postmodernismis kõigile teadusdistsipliinidele (ka RÕK-ile) - kus areneva isiksuse maailmapilti kujundavateks teguriteks on: relativism, pragmatism, skeptitsism, hedonism ja individuslism. Meil on liiga palju kahestunud ja ka kalestunud isisksusi, kes kannatavad (vahest eneselegi aru andmata) identiteedikriisi all.
Apologeetilisest aspektist vaadatuna ei sobitu kristlik maailmavaade mitte ühegi religiooni alla -sest tegemist pole religiooni kui sellega argitähenduslikus mõttes, vaid Jeesuse Kristuse isiku ning Tema aegumatu õpetusega. Kristlusel on ka sarnasusi teiste religioonidega, kuna vajadus tunnetada Kõiksust on istutatud igasse inimesse. Tõemonopoli pole ühelgi religioonil ega konfessioonil - rääkimata mõnest isikust. Jeesus Kristus ise on Tõde - need on Tema enda sõnad. Kuidas keegi neid sõnu interpreteerib (kasvõi valiidsuse või empiirika aspektist), on igaühe vabadus - Ristiusk on vaba indiviidi, tema vaba tahet ja otsust austav usk. Meie lapsed aga ka täiskasvanud vajavad hingehoidjaid ja nõustajaid. Inimese hinge- ja tundeelu mõõtmiseks parameetrid peaaegu et puuduvad. Pavlovi, Maslowi jt teadlaste abil võime midagi teada saada instinktide ja vajduste kohta, aga sellega asi ka paraku piirdub, sest puude taga on suur ja paks mets.

Lugupidamisega
Ramo Pener



Peeter Liiv 11.08.07
Sügavamalt on inimkonna senist psühholoogiakogemust püüdnud üldistada nt Ken Wilber (eesti k. "Integraalne psühholoogia", "Atmani projekt" jt). Sealt selgub enam-vähem ka religiooni ja selle tuuma - müstitsismi (kui teadvuseteaduse) suhe. Õnneks ongi nö maailma vaimu eesliinil postmodernset lamendikku välja vahetamas Traditsiooni Tarkust taipav ja edasi uuriv evolutsionism.

Lisaks arvan, et Ken Wilberit (kes küll näib kuuluvad "ekstravertse vaimsuse" alla) ei tasuks liig kergekäeliselt sättida New Age`i raamesse (nagu seda mõnel pool mõistmatusest tehtud) või isegi transpersonaalse psühholoogai raamesse Stanislav Grofi paradigmas.

Samas pole ta jällegi võrreldav mu jaoks Jungi "introvertsete sügavustega".





I 11.08.07
Mis nii Jure kooli kui täiendkoolitustesse puutub, siis pigem on küsimisu eetikas, kui selles, mida seal õpetatakse. Jure reklaamid ennast välja tiitliga "prof.", samas professoriks olemine eeldab doktorikraadi, mida Jure ei ole veel omandanud. Eesti õigusruumis tegutsemine eeldab Eesti Vabariigi seadusandlusega kooskõlas tegutsemist. Ilma koolitusloata koolituste korraldamine ja veelgi enam kooli avamine seda kindlasti ei ole. Sel kevadel lõpuks ometi omandatud koolitusluba kehtib ainult TÄIENDKOOLITUSTE korraldamiseks, mitte kooli avamiseks. Vastupidiselt väidetule ei oma Jure kool ka akrediteeringut ka Inglismaal. Mingit aksepteeritavat haridust Jurelt inimene oma raha (mis ei ole mitte väike) panustamise eest kindlasti ei saa.

Kahtlemata on Jure hea koolitaja ja meeldiv inimene, aga see ei anna õigust küsidada raha millegi eest, mida pakutakse välja sellena, mida see ei ole.



FÄNN 11.08.07
Jure on tore inimene. Kuid see pole põhjus, mis tema kursuste eest nii palju maksta. Tema poolt väljareklaamitavad diplomid on KÕIK õigustühised. KAHJUKS! isegi NLP praktiku kraadi pole Jurel võimalik välja anda (kooli juhataja kinnitas, et lisaks "lõputunnistusele" väljastatakse ka NLP praktiku taseme diplom, mida saab aga anda vaid NLP treener, kes Jure hariduselt kohe kindlasti POLE). Rääkimata rahvusvaheliselt tunnustatud hüpnoterapeutide väljakoolitamisest. Kuid isiksuse arengu kursusena ja enda analüüsimiseks on Jure kursused olnud tõesti toredad ja huvitavad. Kurb, et mees nii palju vassib...



küsija 11.08.07
Küsimus Fännile!

Milline hind on "kallis"?

Teatavasti küsib Peep Vain ühepäevase koolituse eest 150.000 (ükssada viiskümmend tuhat) krooni ja Mare Pork 100.000 (ükssada tuhat) krooni. Nad annavad ka vist(?) Diplomi või Tunnistuse!
Tegelikult on Peebu koolitus paras tsirkus ja vastuvõtmatu agressiivsuse tõttu ka suurtele korüfeedele, nagu lugupeetud härra Einar Laigna.

Selgelt on Jure koolitus inimesi ühendav ja hinnavõrdlusena palju kasulikum kui keskpärane välismaareis!
Et Jure`l Eestimaal kooli eest võidelda tuleb, lähtub tema oskamatusest manageri tööd korralikult teha, kuid sellest võib igati aru saada, sest eestlastest kuulsatel sportlastel on sama häda! Samas teame väga hästi, et igat uut tulekut jälgitakse erilise hoolsusega ja tõsi ta on, ebaaususega uued tegijad ei võida!

Jure VÕIDAB NIIKUINII!
Eestlased ei vaja tsirkust vaid hullust joomarlusest vabanemis!



R.K 11.08.07
See, et Eestis hüpnoteraapia areng sellisel moel alguse sai on iseasi, kuid Inglismaa ja Eesti seadused ei ühti alati igas aspekti. Samuti oleks SACH saanud oma õpinguid ja diplomeid võinud ju ka ehk selgemalt välja reklaamida, nii, et kõik oleks selgelt aru saanud, et tegemist on vaid enesearenduskursustega! Kuid kel on soov saada rahvusvaheliselt tunnustatud diplomit nii hüpnoteraapias, NLP-s kui stressi juhtimises, võib alati mõnda teise kooli õppima minna - näiteks Eestis loodavasse Hüpnoteraapia Instituuti. Järgmise aasta algusest pidi avama Eestis uksed Inglismaa Kliinilise ja Meditsiinilise Hüpnoosi Akadeemia osakond (??? Täpne nimetus pole meeles). Mina sain selle info hüpnoterapeudi Andrus Kahn´i käest, kes kinnitas, et väljaõpe tuleb ning selle lõpus väljastatakse rahvusvaheliselt tunnustatud hüpnoterapeuti diplom sama Inglismaa kooli poolt.
Igal ühel on õigus valida, kui Jure vassimisest on kõrini, võib alati parema variandi valida, mis tagab tasemel ja tunnustatud kutsehariduse. Kuid mõtlema paneb fakt, et kui küsisin Andrus Kahn´i käest Jure vassimiste kohta, siis vastas ta vägagi diplomaatiliselt... Miks Jure ümber nii palju hägutamist on?




vastus küsijale 11.08.07
Kallis on loomulikult suhteline, pidasin silmas kutseõppe tasu, mis võimaldab rahvusvaheliselt tunnustatud diplomi võrreldes enesearengu koolitustega. Seda, et kursus ühendab- iga hästi läbi viidud pikaajaline kursus ühendab... aga ma pidasin silmas ebaausaid lubadusi ja valelikku enesepositsioneerimist.



Palun abi! 11.08.07
Mõned teist on küsinud, kuidas saate aidata. Tavaliselt ma ei küsi abi, kuid sellel korral seda teen.
Palun-palun minge alljärgnevale lingile
http://www.koolielu.ee/pages.php/0710,18716 /> ja postitage oma vaateid ja kommentaare artiklile ja Ramo Peneri vastusele sellele.
Erilised tänud kolmele inimesele, kes kommenteerisid artiklit e- grupis, aga oleks väga kasulik ja abiks, kui lähete sellele lehele, kus artikkel on avaldatud ja lisate omad kommentaarid sinna.
Ainult aktiivne osalus ja Teie vaated, kommentaarid loovad vabama ühiskonna, kus oleks akadeemiliste piirangudeta haridus, informatsiooni vabadus ja loovus.
Siin on see link: http://www.koolielu.ee/pages.php/0710,18716 ja
palun lisage oma kommentaarid sinna.

Armastusega,
Jure

KURB!!!



Andrus Kahn 11.08.07
Olen osalenud Hr. Jure Biechonskiga poolt läbiviidud koolitustel ning tean oma kogemustest, et need on kogu-pere üritustena toredad ja õpetlikud. Olen suhelnud ka Hr. Jurega SACH õppekavade asjus ning minule teadaolevalt töötab kool selles suunas, et vajalikke akrediteeringuid saada. Jõudu ja edu neile selles töös!
Mis puutub Eesti Hüpnoteraapia Instituudi (EHI) poolt vahendatavasse hüpnoterapeutide väljaõppe kursusesse, siis hetkel käivad alles läbirääkimised Inglismaa Hüpnoteraapia Assotsiatsiooniga. Juhul, kui koolitusleping Inglismaaga on sõlmitud, teavitatakse väljaõppe grupi avamisest massimeediakanalites. Seni aga kursust me välja ei reklaami ja palume ka inimestel, kes väljaõppest teavad, seda interneti portaalides mitte reklaamida!
Mis puutub isiklikesse küsimustesse nii Hr Jure Biechonski teaduskraadide kui kooli diplomite osas, siis kutsun ülesse esitama neid otse temale. Usun, et niiviisi on võimalik palju möödarääkimisi ära hoida ja meie elektrooniline keskkond puhtaks jätta (säilitada „elektrooniline rohelus” :-)




Ramo 11.08.07
Uskumatu appikarje! Aga parem varem, kui mitte kunagi - tõesti on aeg öelda ruuporist: SOS! - Save Our Souls!
Usun, et iga mõttega lugeja saab aru, milliseid kommentaare kelle adressil kommenteerida.
Jõudu tublidele psühholoogidele ja nõustajatele, kes käsitlevad isikust vähemalt dihhotoomiliselt.
Ikka teie(-ga)
Ramo



küsija 12.08.07
Tere Ramo!

Palun kirjuta, kunas Sa oled sündinud, kas Sinu lapsepõlv oli õnnelik, mitu last on Sinu peres ja kas Sulle meeldib vaimse töö kõrvalt ka jõulist meestetööd teha?
Nende küsimustega ei riku ma Sinu privaatsust, ei esita Sulle neid küsimusi pahatahtliku eesmärgiga vaid sooviga Sind mõista ja Sulle põhjalikult vastata. Minu elupõhimõtte kirjeldas ajakirjanik Maret Kaik "Noorte Hääles" nr. 11563: "Üksteisemõistmine on kõige suurem rikkus inimeste suhetes. Kui ei suudeta mõista, tuleks püüda austada teiste muresid, meeleolu, tahet - sa ei tea ju, kellel on tervis käest ära, kellel kodus pahasti."
Lugedes Sinu mõtteid mitmetest Sinu kirjutistest, püüan mõista, miks võngud ühest äärmusest teise?
Vastuse kirjutan siia foorumisse või avaldab arvamuse "Postimees".
Õnne valemi leiad Sa aga iseendast! Kuidas Sa selle leiuga hakkama saad, selles suhtes võid abi paluda Jure`lt!
Jure koolitunnid teevad õnnelikuks paljud igas vanuses inimesed!



Hull Natti 12.08.07
Loen tähelepanikult 2 nädalat järjest kaks artiklit ja kõike kommentaare. Tekkivad kohe küsimused: kellele reaalselt aitasid need inimesed, kes ropendavad niisuguste sõnadega "redutseerimine", "elistlik" ja muud sarnast. Kas nad üldse töötasi koolis, näiteks 7-9 klassided mataõpsinakus klassis 36 õpilast, sotsiaalselt kaitsetud ja kaotatud oma väärtusi?
Lihtsalt nendest artiklidest tahtsin leida kasulikku nippi oma elu ja õpetamise/kasvatasmise/suhtlemise jaoks, aga näen et see mõtetu psühholoogia isegi koolides mitte ühtegi õpilastel ei aidanud. Ja niisugused inemesed nagu Ramo, Liiv ja sarnased "targad" laiskvortsid istuvad minu kaela peal. Lähen ma parimini kirikiku/koguduse õpsi juurde nõuannete eest...Vähemalt nad ei võta palju raha....

PS! Mata ei ole fülosoofia, vaid teaduslik kunst. Praegu koolides mata on putru ja teie psühho/õhuloogia seda tõestas!



Ramo 12.08.07
Küsijale - tänan abi pakkumast ja artikleid lugemast. Kui Sa Küsija tahad midagi küsida (va retoorilised küsimused), siis peaksid esimese sammuna oma isiku identifitseerima. Anonüümne virtuaalsus pole just eriti viljakas.
Hull Natti - jah, ega nimi meest /naist ei riku. Olen olnud 36-õpilastega klasside ees, isegi 7.klassides. Ei saa kahjuks sinu kommentaarist ari - räägid palju, aga ei ütle suurt midagi. Peaasi, et pedagoogilist/psühholoogilist kretinismi ei teki. See on raskesti ravitav...kui üldse.
Ilusat suve jätku,
Ramo



küsija 12.08.07
Härra Ramole!
Laiskus on suurte meeste õnnetus!
Leia NH nr. 11563 ja Sa leiad vajaliku.
Jään Sinu vastuseid ootama!



Ramo 12.08.07
Küsijale
Proua (ilmselt mitte härra) Küsija!
Ise peeglisse vaadates saab kõige autentsema ja adekvatsema pildi iseendast. Vaatan, kas leian Sinu rariteetse NH üles. Samas soovitaksin ikkagi ID kaardi pealt järgi vaadata (juhul kui meelest läind) -ees-, isa- ja perekonnanimi.
Oh, kuidas kuum teeb laisaks; hakka või PM-le uut artiklit treile...ikke lp Küsija rõõmuks.
Vastaja
Ramo



Arvo 12.08.07
Tere!
Mina tahaks jagada oma üht kogemust (paljudest), mida olen saanud, õppides Jure koolis.
Ei läinud sinna diplomi pärast, vaid selleks, et saada aru iseendast ja oma lähedastest. Nüüd olen mõistnud, kust on tulnud mulle suunatud kriitika talumatus,hirm, viha,valu ja häbi, kuidas need lapsepõlves saadud traumad ( väärkohtlemisest tingitud emotsionaalne trauma) saatsid mind kuni Jure poolt algatatud protsesside- so hüpnoteraapia õppimise, harjutamise ja läbikirjutamise teel hakkasin iseendast (lapsepõlvest) aru saama. See protsess on olnud väga valulik nii mulle kui perekonnale ( tänud) , kuid loodan areneda ja läbi selle terveneda, püüdes kasvatada enda- ja kasulapsed kaassõltuvusest vabadena, ilma kompleksidest , ent sotsiaalselt aktiivsetena.
Edu ja empaatiat kõigile!
Arvo

Ande Kaalep 12.08.07
Inimesed, ärge kakelge, rääkige asjast.
Mis tähtsust on mingil koolitusloal?? See oli, on ja jääb formaalseks lähenemiseks. Iga ema/isa koolitab oma kodus nii, et tolmab ja mingit luba pole vaja.
Küsimus on ju selles, et kuidas muuta inimestevahelisi suhteid. Kuidas me kõik paremini läbi saaksime. Mida ette võtta, kui ma tunnen ennast halvasti, mida teha, kui ma kardan?
Need on väga suured küsimused ja arvan nagu Juregi, et arusaamist endast ja teistest inimestest peaks koolis
õpetatama.
Kui Jure kooli lõpetajad ei saa tegutsemiseks terapeutidena vajalikke pabereid, siis on sellest muidugi kahju, kuid iga inimene jääb ju alati edasi andma seda mida ta selgeks saanud on ja nii me koolitame ju kõik üksteist igapäevaselt.
Mina isiklikult loodan, et inimsuhetele ja isiksuse individuaalsetele vajadustele pööratakse tulevikus enam tähelepanu ka teistes koolides ja instituutides.



Natti on makusmaksja 13.08.07
Ma esitasin konkreetselt küsimust, kellele te isklkikult aitasite? Palun, ärge virisege , et teile midagi raskelt ravida. Kui raskelt, vabastage, palun oma töökohta, ma nagu noor neiu , olen väsinud hoida teid oma kaela peal!
Teie armas hull Natti



Natti jutustab oma kogemust 13.08.07
Oli mul üks raske õpilane. Ta suitsetas, sõimas iga õpsi. Mitte ühtegi inimene polnud tema jaoks autoriteet. Temaga töötas koolis ja sotsiaaltöötaja, ja psühholoog, ja tuli spetsiaalne lastepolitseinik. Mitte ammu kohtusin teda tänaval, ta ise ilmutas initsiatiivi ja alustas minuga rääkima. Kõige pealt ta oli koralikus riides, viisakalt rääkis. Muidugi enam ta ei suitseta. See oli oopis uus, MUUTUNUD inimene. Minu küsimusele, mis tema peale mõjutas nii: ta ise vastas, et nägi tema elu kuidagi läks viltu. Aitas kaasaaegne kirik! See juhtum tugevasti mõjutas minu peale. MIKS? Loen praegu ühe entsüklopeediat: praegune psühholoogia, sotsiaalabi, mida pakub teadus ei vastuta inimeste nõudmistele. Inimesed eelistavad teised meetodid, nagu kirikud jms.

SACH Tallinn ütles ...

Natti /ja veel kogemustest/ 13.08.07
Ma tõesti lühikese perioodi eest töötasin paljudes koolides (tahtstin palju palju koormust ja raha ka). Julgelt vastan: mitte ühtegi uhke psühholoog ei aidanud mitte ühtegi õpilastele. Maksimum mida nad tegid, suunati eraldi õppida, aga seda ja mina oskan teha, ilma õhhuloogita.



Natti (/ja veel kogemusest/ 13.08.07
Oli mul kolleegid, et silmadesse oli torkav probleemid: mõned jõid, mõned olid depressioonis, mõned hroniliselt hilensid töökohale. Mitte ühtegi nendest ei saanud koolipsühholoogist abi! Kõik need kolleegid enam ei töötada koolis.



triin 13.08.07
Kurb oli lugeda seda asjatundmatut artiklit PM-s. Loomulikult on hea tava, et saadaval on kogu info koolitajate tausta, saadavate diplomite kohta. Sellelistele puudustele tähelepanu juhtimine on ilmselt usaldatud teatud ametitele, kes sellega ka tegelevad. Kommentaaridest sõna "enesearenguline" seminar kõlab aga põlglikult. Minu arvates on enese arendamine aga üks esimesi samme, mida tuleks läbida nii professionaalsel aitajal kui ka abivajajal. Usun, et kisa tõstjad on abiks olnud neile, kes kooli tulid (kas neid oli?)ainult kõrget paberit saama - need ehk on end nüüdseks nimekirjast maha võtnud (usutavasti pole neid palju, kui üldse). Õpin sellistel pikaajalistel kursustel juba mitte esimest korda (eelnevatel kõik load korras) ja ei saa küll väita, et tase halvem oleks, pigem on sisu sügavam ja isiklikum, nii et need meie hulgast, kes õpitut ka inimeste peal rakendama hakkavad, suudavad kindlasti abisaajat paremini aidata. Jõudu Jurele ja Katrinile jätkata! Kriitikutel tasuks aga eneselt küsida, mis esitatava kriitika eesmärk on - PM-i artiklist see küll ei selgunud.



Natti - Triinule 13.08.07
Kes läksid Pedasse ainult paberi eest, nad ei töötanud mitte ühtegi aasta koolis. Kes julges minna töötama kooli, nähtavalt lootis millelegi. Kui oled prsühholoog, proovi natukene mõista seda ja palun ära manipuleeri infoga: kehv õps paberiga ja superõps paberita. Psühholoog/sotsioloog/logopeed jms kõrgharidusega peab töötama koolis, aitama ja rääkida oma headest tulemustest! Kui juhtub nii, et mõni tubli inimene ilma kõrghariduseta saab ka aidata/töötama koolis, siis on vaja talle aidata omistada vastavat haridust. Siin juba saab ilmutada paindlikust, vaid mille selles: sobimatu õps peab lahkuma kool!



Sina, keda see kommentaar puudutab, tead küll, kes ma olen 13.08.07
Ei ole osalenud Jure kursustel, aga olen ärialaselt nende kursuste korraldamise teemal kokku puutunud ka eelnevates kommentaarides mainitud naisterahvaga, kes neid kursusi Eesti poolelt korraldab. Asjaajamine ei olnud sujuv ja kokkulepetest kinni ei peetud, natuke räpase mulje jättis kogu see teema. Lõpuks sain siiski oma raha kätte, aga rahaasju nende inimestega ajada ei soovita, veel vähem investeerida nende nn kooli või koolitustesse - raske uskuda, et sellise hämamise ja vassimise taga võib peituda omakasupüüdmatu ja siiras inimene.



Sina, kes sa viimati arvamust avaldasid 13.08.07
Sa annad inimestele hinnangu materiaalsest vaatevinklist ? Lähtudes mingist rahast ? Shame on you.
Raha on kõigest vahend - sellest on palju tähtsamatki olemas.

Soovitan osa võtta Jure seminarist - see muudab nii mõndagi (muidugi positiivses suunas).

Kindlasti peaks sedalaadi tegevus Eestis jätkuma !



rahast 13.08.07
Kui keegi tahab Eestis ettevõtlusega, sealhulgas ka koolitusega, tegeleda ja veel enam see koolitaja, kes on tulnud siia väljaspoolt meie kodumaad,
PEAB OLEMA VÕIMELINE TÄITMA KÕIKI RAAMATUPIDAMISE SEADUSES ETTENÄHTUD KOHUSTUSI!!!!
Nalja tegema ja klouni mängima pole mõtet hakata, vahelejäämine ja turult äraajamine on garanteeritud. Jure koolituse tegevusi jälgivad väga tähelepanelikult maailma tunnustaud ravimitootjate esindajad Eestis!
Arvatavasti poleks ka nii palju segadust Jure koolitustega, kui rahaasjad oleksid korrektselt täidetud.

Rahaasjad kõigepealt korda ja siis alles koolitustele õige elu sisse!



Jure Biechonski 14.08.07
Ma ei tea palju eestlaste kohta, aga ma tean natuke inimolendite kohta ja pidevalt õpin juurde. Olen väga rahul 90 õpilasega, kes on alustanud õpingutega meie kursusel ja järgmine kursus, mis alustab õppetööd jaanuaris 2008, on täitumas.

Meie õpilaste hulgas on arstid, psühhiaatrid, psühholoogid, sotsiaaltöötajad, õpetajad, juristid ja ka teisi kaugematelt erialadelt inimesi. Need inimesed ei ole rumalad, nad teadsid, millise kursuse valida isegi kui nad on eestlased, täpselt samamoodi nagu testes riikides, kus koolitused toimivad. Nende professionaalide nimel on mul valus, kui neid inimesi kritiseeritakse sellisel kursusel osalemise pärast. Jah, nad tulid isikliku arengu pärast. Kuidas on Sul võimalik teraapiat pakkuda kellelegi, kui ei ole seda esmalt ise kogenud? Kuidas Sa saad pakkuda teraapiat õppides ainult nende inimeste teooriad, kes on ammu surnud?

See professionaalne kursus pakub kõige innovaatilisemaid lähenemisi transpersonaalses psühholoogias ja õppekava täiendatakse pidevalt.

Kursus omab sama koolitusluba nagu teised erateraapiakoolitused Eestis. Ja paljud nendest on väga heal tasemel.

Lähtuvalt regulatsioonidele teraapiale Euroopa Liidus ja Ameerika Ühendriikides, hüpnoteraapia peaks olema praktiseeritud ainult omades vastavat kvalifikatsiooni nõustamises, psühhoteraapias ja sügav-psühholoogiagas. Minu arvates iga teraapia vorm ei tohiks olla praktiseeritud, kui terapeut ei ole neid teemasid õppinud sügavuti ja ei ole läbinud isiklikku kogemuslikku tööd, sest kliendi saad viia ainult niikaugele, nagu Sa oled viinud iseend.

Nendele lahketele hingedele, kellel on kahtlusi kvalifikatsiooni suhtes ja kes vähese julguse tõttu otsustasid mitte identifiseerida enda nime, lisaks sellele, et soovitada külastada terapeuti, sest elada hirmus on ebatervislik, soovitan neil ka kirjutada mulle isiklikult ning ma saadan e-kirjaga neile oma akadeemiliste tunnistuste tõendite ametlikud dokumendid ja neid on päris palju. Ma olen samuti valmis saatma neile koopia ametlikust akrediteeringust Inglismaal ja ka koopia koolitusloast Eestis.

Eriline tänu minu sõbrale, Ramole, õppisin temalt midagi .. "Anonüümne virtuaalsus pole just eriti viljakas."

Ma tahan tänada meie õpilasi, kes on uhked oma kursuse ja tuleviku terapeiditöö üle.

Palun jätkame diskussiooni filosoofilisel, psühholoogilisel tasandil ja loodan anonüümseks jäänud leiaksid ühel päeval julguse seista enda sõnade ees.


Armastuse ja respektiga,
Professor (Hr) Jure Biechonski

Natti, kes armastab virtuaalsust 14.08.07
Nu mina olen väga huvitatud erinevates psühholoogilistes kursustes. Mind ei erguta aspekt selles, et see on tasuline. Ei erguta ka, et võib olla kasu ei too see kursus. Tahan muidugi midagi teha ilusat , head ja tuua iseendale kõigepealt kasu, aga kahtlen et Jure oskab aidata...



irw, Phd 14.08.07
Hakkab jälle peale... "prof"... Jure kuidas Sa julged ennast nii nimetada? Nojah, eks ma võin ka ennast rootsi kunniks kutsuda, kui tahan. Jah, lõpuks ometi on kususel koolitusluba (enne seda tegutseti isegi kursi korraldades seadusevastaselt). Koolitusluba ei ole akrediteering kooli avamiseks, mida te hämate.

Ja loomulikult pole raha kõige tähtsam, aga see ei tähenda, et seda heausklikelt inimestelt võib valeinfot andes ära võtta.



Natti 14.08.07
Aga minu jaoks raha ikka on tähtis aspekt, kuna arvestan kuhu ma araiskan, kui palju üldse jätkub elule. Ma ausalt ütlen, et mul on väike palk ja kahtlen et saan lubada endale minna mõni tasulise huvitava kursusele.



tiina j. 14.08.07
Jure, feel free to send me copies of the documents confirming your university degree, necessary licences for opening a school (not for holding seminars) both in UK and Estonia and be kind enough to specify at which univerity you are a professor at.



küsija 14.08.07
Kallis Jure!

Palun vasta siinses foorumis inglise keeles! Saame Sinu kasutatud lihtsast inglise keelest väga hästi aru!
Sinu viimane postitus on liiga ilustatud eesti keel, Sa ei kasuta sellist keelestiili!

Let`s go on in English, Dear Jure!



Eva 16.08.07
Õelad olete, kallid kaasmaalased, õelad...



Natti 17.08.07
Nu niisugust inglise keelt isegi mina saan aru :) Tulebki minna üle nähtvalt hiina keelekle :)))



hämmastuja! 18.08.07
Kas tõesti ei viitsi keegi professor Jure abipalvet toetada tema kooli 90 õpilasest?
Hämmastav aga hetkel tõsiasi!
Miks te vaikite, esimese kursuse õpilased ja kõik teised tema koolituse austajad?


irvikõps 18.08.07
Mina olen üldiselt õppimisele ja koolitamisele avatud inimene, aga sellest ma küll aru ei saa, MIKS inimesed nõustuvad maksma koolituse eest 100 000-150 000 päev. No mida on võimalik selle ühepäevase kursuse jooksul sellist õpetada, milleta edasi elada ja töötada ei saa? Või on lihtsalt tegu järjekordse prestiižiküsimusega??



küsija 19.08.07
Irvikõpsule!

See on väga tore sinust, et enda kohta hinnangu julged anda! Ole avatud edasi ja kogu maailm avaneb Sinu ees nagu imeväel! Ainult üks tingimus on seejuures, ära tee kellelegi ega millelegi teadlikult halba!
See, et Peep ja Mare täna hinna nii kõrgele on viinud, on meie aja trend! Ostavad koolituse ikkagi enamuses firmad, kelle eesmärk on oma tooteid ja teenuseid müüa! Elame julmas materiaalses maailmas ja senikaua kui see suund kestab, on mõistlik leppida. Ise Sa saad muidugi valida, kas oled matriaalsel või vaimsel teel. Mul on suur rõõm meenutada 7. septembrit 1999. aastal, kui "Estonias" esines Zig Ziglar Corporation juhtkõneleja Mr. Krish Dhanam seminariga "Müük ei ole juhus!"
Enam kui 700 kuulajat oli saalis. Tema inglisekeelne jutt oli vaimustav, kuigi pooltele kuulajatele jäi tema mõte arusaamatuks, sest vähemalt pool saali kuulas kõrvaklappidega tõlget, mis oli alla igasugust arvestust.
Mulle oli see suur emotsioon edaspidiseks eluks. Kohtusin seminari lõpus temaga ja kinkisin sinimustvalge kujundusega pastapliiatsi, millele vastuseks kinkis tema voldiku "ALIFE-CHANGING PROCEDURE", mille allkirjastasin ja reisimapi vahele hoiule panin.
Peep ja Mare annavad eestikeelset emotsiooni, mis on arvatavasti suhteliselt agressiivne. Minu hingele, vaimule ja kehale on selline agressiivsus vastuvõetamatu ja seetõttu ma nendele koolitustele ei trügi.
Mõne aja pärast on Jure õpetus väga, väga vajalik paljudele, sest materiaalne maailm hakkab ammenduma. Eestlased hakkavad enam otsima vaimuelust naudinguid, oma lapsed on vanematele seejuures suurteks õpetajateks.
Loodan, et Remo minu isiku kodutööna varsti avalikustab ja siis saan Jurele kirjutada eestlase olemusest ja kõik siinsed lugejad saavad mind ümber lükata või toetada. Õnneks olen ma sünnilt pool mulki ja pool lätlast, seega võimalus vaadata eestlast veidi ka külje pealt.
Otsi endale just sellist koolitust, mida Sinu hing vajab, võta kaasa oma pere ja tuttavad! Maailm Sinu ümber hakkab muutuma, teemad, millest Sa soovid rääkida muutuvad ülihuvitavateks just seetõttu, et oled kursis JURE KOOLITUSTEGA!



Erika 20.08.07
Müük ei ole juhus!"
Enam kui 700 kuulajat oli saalis. Tema inglisekeelne jutt oli vaimustav, kuigi pooltele kuulajatele jäi tema mõte arusaamatuks, sest vähemalt pool saali kuulas kõrvaklappidega tõlget, mis oli alla igasugust arvestust....

Müügi-inimestele mõeldud koolitused ei sobi ilmselt õpetajatele. On ju vahe, kas ma üritan inimesele pähe määrida 36 000 kroonist Kerby tolmuimejat või teen lapsele selgeks ruutvõrrandi lahendamist. Või ei ole enam?

SACH Tallinn ütles ...

Natti 20.08.07
Ei ole enam, sa pead seletada veel, mille jaoks talle see ruutvõrrand ja kuidas ta raskendab oma elus teda. Kui isegi ruutvõrrand on ilus kunstlik ülesanne, sa pead kuidagi valmistuda psühholoogilselt ja tugevalt osata sisestada ajudeni õpilastel... Aga kuidas valmistuda? Las vastab Ramo...



Natti 20.08.07
Klienditeenindajale, kes müüb tolmuimejat psühholoogilses aspektis kergemini seletada loogiliselt missugust kasu toob see masin ja tema eelistused teistest masinadest. Õps veel hindab ja kritiseerib õpilasi, kuidas viimane õppis selgeks ruutvõrrandi.



Ramo 20.08.07
Hr/pr Nattile! Viimane aeg oleks lasta kontrollida oma tervist, et oma: füüsilise, vaimse ja sotsiaalse heaolu seisundit. Tervis ei ole haiguse puudumine. Abi saab matemaatikast - transi seisundis võibolla isegi on abi Pythagorase arvude maagiast...



Tõnu 21.08.07
(Ei tahaks küll jälle kasutada juba kulunud, kuid kuldaväärt sõnu "Tule taevas appi!" Loen kommentaare nagu oleks DELFI lehele sattunud...)

Ma olen skeptiline inimene. Ja see on ka põhjus, miks mulle Jure meeldib. (On midagi, mis toidab skeptilisust.) Samas hindan ma väga mõningaid ideid ja väärtusi, mida ta oma seminarides levitab. Ma olen kogenud nii akadeemilise psühholoogia ja tavapäraste teraapiate vilju kui ka mitteakadeemilise ja -standardse lähenemise omi. Võin vabalt öelda, et mõlematest oli kasu - omal kohal omal ajal. Ja mõlemad võivad ka kahju teha.

Ma olen kindel, et seminaride ja kursuste osalised saavad sealt endi jaoks parima, kui nad ei unusta oma mõistust ja südant koju. Ma kurvastan, tajudes, kui palju on umbusaldust, kitsarinnalisust ja soovi "ära teha". Kummaline, kui palju on Jurega seoses äärmuslikkust. Teda kas jumaldatakse ning kuulatakse kriitikata või vastandutakse ning kritiseeritakse põrmu. Kumbki ei näi päris hää lähenemine olevat.



Solvunud Natti-Tõnule 21.08.07
--------------------------------------
(Ei tahaks küll jälle kasutada juba kulunud, kuid kuldaväärt sõnu "Tule taevas appi!" Loen kommentaare nagu oleks DELFI lehele sattunud...)
------------------------------------------
Näiteks, millal talvel Allar Velmaa signaliseeris probleemidest mata eksamis, mitte keegi ei arutlenud seda foorumis. Tagajärjed juunis sa mäletad missugused olid. Jah, nähtavalt on vaja mitte arutleda mitte ühtegi probleemi, mitte kritiseerida teine teist ja olla vait, aga siis ma ei vastuta, kui plahvatan ära nagu pomm.



Natti-Ramole 21.08.07
Proua või preeli, ise vali 28 aasta jaoks (kumb sobib)!
Ma ei lähe kontrollima ainult ühel põhjusel: see nauding on TASULINE!



Erika 21.08.07
Kui mul oleks 100 000 krooni, leiaksin ma ausalt öeldes sellele praktilisema rakenduse kui ühele jutulinnule ära anda... Annaksin kasvõi lastekodule.



Olga 22.08.07
Somebody here asked why Jure students don't post their comments here. The answer is simple - there is no need to proof anybody anything. I personly do not care about any papers, certificates, etc. I see and feel what I am paying for, 'cause i have amazing results.
p.s. Dear Jure, please dont answer here to anybody - its just a waste of time. These people how who are swearing you here are just scared, unhappy.. you know :)
All the best to you and your closest ones.

Palun abi! 11.08.07
Tugev saab olla see koolitaja, kes julgeb silma vaadata igale inimesele ja kannatab ära õppija teisitimõtlemise või arusamatuse. Teie soov on lapsepõlveraskused linaga katta ja vaikselt elus edasi susiseda?
Palun laske kellegi segamata siinsete kommenteerijate mõtted rahumeelselt endast läbi ja püüdke aru saada, mida keegi väljendada soovib!
Meenutage endale ka põhimõtet "mis pole keelatud, on lubatud!" Küll "koolielu" moderaatorid sulgevad need kommentaarid, mis toimetuse reeglitele vastuvõetavad pole.
Soovin rõõmu teie hinge teiste kommenteerijate mõistmisel!





ove 23.08.07
ma ei ole kyll tark mees, kuid tean, mis on armastus (forrest camp).
Jure ei ole teadlane, kuid minu meelest ta teab/oskab palju, mis v6ib minu elu rikastada, see on p6hjus, miks mina selles koolis olen. lihtsus, inimlikkus, m2ngulisus ja yhenduses hoidev.
v6in julgelt lausuda, et erinevate 6ppep2evade tulemusena: + on minu suhe lastega l2hedasem, m6istvam ja ruumikam (ennast ja last toetavam)
+on mul kopsakalt julgust olla mina ise
+ olen ma hakanud keskenduma lahendustele/v6imalustele, (mitte puudustele, takistustele, ebat2iusele)
+ ma olen saanud s6braks paljude tunnetega, mis enne varitsesid vaenlasena odaots minu suunas




ove 23.08.07
ma ei ole kyll tark mees, kuid tean, mis on armastus (forrest camp).
Jure ei ole teadlane, kuid minu meelest ta teab/oskab palju, mis v6ib minu elu rikastada, see on p6hjus, miks mina selles koolis olen. lihtsus, inimlikkus, m2ngulisus ja yhenduses hoidev.
v6in julgelt lausuda, et erinevate 6ppep2evade tulemusena: + on minu suhe lastega l2hedasem, m6istvam ja ruumikam (ennast ja last toetavam)
+on mul kopsakalt julgust olla mina ise
+ olen ma hakanud keskenduma lahendustele/v6imalustele, (mitte puudustele, takistustele, ebat2iusele)
+ ma olen saanud s6braks paljude tunnetega, mis enne varitsesid vaenlasena odaots minu suunas



Ovele 24.08.07
Esiteks,palun mine tagasi oma portaali. Kui sa oleks minginegi sõber tunnetega, siis ei alandaks sa (ega laseks teistel seda teha) võõraid inimesi seal mikrofoni taga jumalasõna hambus.



Natti 24.08.07
Rahu! Kursus on hea ja vajalik kõigidele. Probleem on selles: see kursus maksab raha ja positiivse psühholoogia saab kuidagi leida ka raamatute kaudu. Mulle, näiteks, meeldivad igasugused seminarid ja täienduskkoolitused. Probleem seisneb selles, et osalemise jaoks tulebki alati millegagi ohverdada (aeg, raha, töö jne)



Nattile 24.08.07
Mitu korda olen Natti kirjast lugenud välja sellise arutluskäigu - tahaks kogeda häid ja huvitavaid asju, ennast mitmekülgselt arendada ja muidu ennast väärtuslikult tunda, aga selle eest raha välja käia ei saa / ei taha / ei ole. Minu silmad loevad kokku et "ennem jätan minemata / ostmata / tegemata kui raha välja käin". Ja minu tunne ütleb, et üleliigne kokkuhoid enda suhtes võrdub nagu enda sandikeseks tegemisega - olen väetikene, tahaksin, aga ei saa endale midagi lubada...

P.S. Ma ise ka "suurepalgaline": töötan lasteaias ja saan pikematel kuudel 5000 krooni kätte.