neljapäev, 19. juuli 2007

Tagasiside 18.juulist 2007 Männikul

Tere kallid koolikaaslased! Tervitused meie väikese rühma poolt!

Tavapäraselt kogunes Männikule juba tuttav seltskond koolikaaslasi (Lia, Ove, Terje, Kristel, Anne, Diana, Merike).
1. Arutlesime järgneval nädalal algava seminari teemadel. Diskussiooni tekitas asjaolu, kas õpilased peaksid saama osalemisel hinnaalandust ja ka laste pealt hinnasoodustust.

3. Küsimus: Kas me saame elukutse (KUTSE)?

4. Loodava Hüpnoterapeutide Liidu loomise info pole kättesaadav. Kas Eesti Hüpnoteraapia Assotsiatsioon (EHA) on notariaalselt kinnitatud? Palun teadjatel anda märku!

5. Kas kool, Sach International on Euroopa Liidus aktsepteeritud, kas õppekava on akrediteeritud?


Tervitustega Lia

2 kommentaari:

SACH Tallinn ütles ...

Tere kõigile,



PS. Et ei tekiks arusaamatust. Mõte oli lihtsalt perede-sõpradega kokku tulla ja mõnusalt aega veeta grupitöid tehes ning üksteisega jagades

kõikvõimalikke teadmisi-oskusi. Mina isiklikult külalislektorite poolt ei ole. Nii nagu Merike ütles, et „meie endi hulgas palju huvitavaid inimesi”.

Need olid minu mõtted.



Teine probleemL: Muhu baasis neil kahel nädalavahetusel inimesed osaliselt sees. Ei saaks privaatselt olla. Vaba on augusti viimane nädalavahetus.



Oodates päikest ja uusi kohtumisi,



Kalli-kalli



Kristel

SACH Tallinn ütles ...

tere Lia,

hästi lühidalt:

- EHA registreerimistaotlus on sisse antud, ootame kinnitamist (järgmiseks nädalaks?)

- "City&Guilds" nn "Higher Diploma" ei oma Eestis täpset vastet, umbes on see "kõrgem kutsetunnistus", vastates kesk-eri ametikutsele

- kas kõik saavad kutse? Küsida tuleb Jurelt.

- Kas SACH on EU-s või Inglismaal akrediteeritud?
Inglismaal on hüpnoterapeute nagu kirjusid koeri, diplomi võib saada 15 päevaga (paketti kuulub veel ka nlp jm...), organisatsioone terve posu: ühesõnaga, üpris juhitamatu tohuvabohu. (Muuseas, ühes katusorganisatsioonist on Jure "expelled". Miks, ehk ta vastab ise)
Euroopas on pilt üpris sama; Pranntsusmaal ruulib rohkem Milton Eriksoni wärk, seal akrediteerib Eriksoni organisatsioon inimesi.

- Eestis taotles A EHA registreerimise peatamist, kuni ehk A K, kel ainuke hypnot. kutse, ehk ka ühineks. Kohtumisel A.K-ga selg´us, et tema näeks oma eha väga elitaarse organisatsioonina, mille juhatusse tohiksid kuuluda ainult "spetsialistid", seega tema ja ehk mõni psühhiaater ka. Õppurid saaksid olla vaid juhatusse mitte-valitavad "lihtliikmed". Ja A.K.&Co oleksid juhtinud ka standardite väljatöötamist, kontrolli jne...
Oli A-ga päris äge põrkumine, et asutajaliikmetest (Arvo-Angeelika-Monika-Filipp-Elina-Heli-Rein(+ Aili)) häältega 8-st 6 ikkagi EHA paberid registreerimiseks sisse andsime.
Mille järel sain A.K-lt meili, millest nähtub, et A.K. meiega ei ühine ega nähtu, et ta meiega üldse koostööd soovib.
/Seoke turg ja kammajaa, oh./

Tervitades,

R. H.