teisipäev, 10. aprill 2007

Kas me saame aidata?

Lugu ise järgmine. Kaire Kolks abiellub endast hulka vanema ja kriminaalse mineviku (ja olevikuga) Matti Kebinaga. Perre sünnib neli tütart.

Mees on alguses hea isa, siis hakkab välja tulema tema vägivaldsus.

Lõpuks läheb asi nii hulluks, et Kaire ema sõidab inglismaale, leiab seal pagemispaiga, kuid päeval, mil Kairel on ostetud piletid nii endale kui oma lastele emigreerumiseks, tapab mees ta jõhkralt surnuks pekstes.

Tüli algust näeb pealt Matti laps eelmisest abielust, kes külla juhtub, ning tema annabki lõpuks oma isa politseile üles (meedias leidis asi veidi kajastust).

Nüüd on ema Inglismaalt tagasi, 71-aastane naine kasvatab nelja last, kellest vanim on saanud juba täisealiseks. Õnneks on neil Õismäel korter.

Isa mõistis kohus vaid 6 aastaks vangi (või oli 8...) kuna tegu olla sooritatud afektiseisundis.

Mees ähvardab Kaire ema kogu aeg, on saatnud talle tapmisähvardusi ja tahab rõhuda kogu aeg sellele, et vana naine ei saa laste kasvatamisega hakkama, sestap on tal vaja ruttu vangist välja saada. lapsed kardavad, samas, mõtlen, ikkagi nende isa ju, kuigi sügavalt loll ja haige inimene vist.

Lapsed on perekonnanime ära vahetanud. Lastest vajab psühholoogi hädasti 14-aastane, kes on sügavaimas depressioonis.

Oleme (Lastekaitse Ühing) pärast 2 aastat toimunud otsinguid leidnud perele ka mingi tugiisiku, sest ise ei jõua nii palju ju aidata. See eriti ei tööta ikkagi.

Klassikaaslastega (naise poolsed) oleme raha kogunud.

Kaire isa oli alkohoolik, ema lahtuas juba kooliajal, isa suri ka peatselt. Ainus laps.

Matti vanematest pole midagi teada, muud sugulased on ka kõik kas olematud või surnud.

Kairel sõpru polnud, ema elas aastaid juba Inglismaal. Nii et ring on väga väikene.

Kas Sa tead kuskilt, kust saaks taotleda raha?

Mul ei tule selle 14-aastase nimi hetkel meelde, aga ta on ühe psühholoogiga proovinud, see ei õnnestunud. Aga talle oleks küll tõesti abi vaja.

Abi oleks vaja ka vanaemale, aga talle on raske seda vist selgitada, tundub meile.

Kommentaare ei ole: